Србија се приближава броју од милион ревакцинисаних :: Semberija INFO ::

 

Србија се приближава броју од милион ревакцинисаних


БЕОГРАД- У Србији је до сада дато 2.007.650 доза вакцина, а 782.668 особа примило је и другу дозу, показују најновији подаци Владе Србије.

Србија је прва у Европи и региону према броју ревакцинисаних против вируса корона на милион становника, а на петом мјесту у свијету, послије Израела, Сејшела, Уједињених Арапских Емирата и Бахреина.

Према броју вакцинисаних на милион становника иза Србије у региону слиједе Мађарска, Словенија, Румунија, Хрватска, Бугарска и Албанија.

Када је ријеч о броју вакцинација на милион становника, Србија је прва у региону, а друга у Европи, послије Велике Британије.

У региону су по укупном броју ревакцинисаних иза Србије Румунија, Мађарска, Словенија, Хрватска, Бугарска и Албанија.

Премијер Србије Ана Брнабић најавила је јуче да ће мјере против ширења вируса корона морати да буду пооштрене, јер досадашње нису довеле до смањења броја новообољелих.

Медији преносе да за данас најављена нова сједница Кризног штаба неће бити одржана, а умјесто тога, Влада Србије усвојиће данас нове мере које су договорене током јучрерашњих консултација са медицинским дијелом Кризног штаба за борбу против вируса корона.

Срна / Глас Српске