СИПА У ВИСОКОМ ОТКРИЛА ЛАБОРАТОРИЈУ ЗА ПРОИЗВОДЊУ ДРОГЕ :: Semberija INFO ::

 

СИПА У ВИСОКОМ ОТКРИЛА ЛАБОРАТОРИЈУ ЗА ПРОИЗВОДЊУ ДРОГЕ


Припадици Агенције за истраге и заштиту су током претреса стамбеног објекта у Високом открили лабораторију за производњу марихуане и ухапсили једно лице због сумње да је починило кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет дроге.

У саопштењу из СИПА се прецизира да су полицијски службеници Агенције синоћ у сарадњи са припадницима МУП-а Републике Српске и МУП-а Зеничко-добојског кантона реализовали оперативну акцију усмјерену против неовлаштене производње и стављања у промет дроге.

Поступајући по наредбама Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона и Општинског суда у Високом, полицијски службеници су у том мјесту претресли један стамбени објекат гдје су открили лабораторију за производњу марихуане у вјештачким условима, те привремено одузели 150 сакија са стабљикама сканка у завршном стадијуму сазријевања, системе за наводњавање, загријавање, освјетљење и довод ваздуха.

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА, лице лишено слободе биће предато у даљу надлежност Тужилаштва Зеничко-добојског кантона.

Полицијски службеници СИПА настављају активности у оквиру овог предмета.

(СРНА)