У СРБИЈИ ЗАТВОРЕНО СКОРО СВЕ :: Semberija INFO ::

 

У СРБИЈИ ЗАТВОРЕНО СКОРО СВЕ


Због погоршања епидемилошке ситуације настале мутацијама вируса корона и непридражавања мјера, у Србији су до понедјељка затворени ресторани, тржни центри, а отказане су и све манифестације.

Затварање је почело синоћ у 21.00, а до понедјељка у 06.00 радиће само продавнице прехрамбене робе, апотеке и бензинске пумпе.

Све друге продавнице као и угоститељски објекти, кафићи и ресторани, козметички и фризерски салони, салони љепоте, кладионице, коцкарнице, дјечије играонице, теретане, спортски објекти морају бити затворени до понедјељка ујутру.

За викенд, осим продавница прехрамбене робе, апотека и бензинских пумпи, раде и ординације, лабораторије, стоматолошке и ветеринарске ординације, киосци и трафике.

Такође и радње и објекти попут обућарских, стаклорезачких и кројачких радњи, а дозвољен је и рад ресторана и барова у оквиру хотелских и сличних смјештаја, али само за госте који су пријавили боравак у том смјештају.

Моћи ће да раде и спортски објекти за припрему и одржавање регистрованих такмичења у оквиру националних спортских савеза.

Од понедјељка, на онлајн наставу прелазе и ученици виших разреда основних школа, а за ученике средњих школа овај облик наставе се продужава и на сљедећу седмицу.

Када је ријеч о вакцинацији, она ће се одвијати без прекида, по унапријед утврђеном плану, саопштено је из Владе Србије.
 
(ТАЊУГ)