ДАНАС ПРЕСУДА АДЕМУ КОСТЈЕРЕВЦУ ЗА СИЛОВАЊЕ ТРУДНЕ СРПКИЊЕ :: Semberija INFO ::

 

ДАНАС ПРЕСУДА АДЕМУ КОСТЈЕРЕВЦУ ЗА СИЛОВАЊЕ ТРУДНЕ СРПКИЊЕ


Foto: Avaz
У Суду БиХ за данас је заказано изрицање првостепене пресуде Адему Костјеревцу за силовање трудне Српкиње на подручју Зворника 1992. године.

Костјеревца оптужница терети да је од 18. септембра до 4. октобра 1992. године у подруму млина у селу Бајрићи најмање два пута присилио на сексуални однос жену српске националности која је била у другом стању, што је проузроковало прекид трудноће.

Према оптужници, он је ова дјела починио вршећи стражарску дужност, у својству припадника Војне полиције Прве муслиманске бригаде Зворник такозване армије БиХ.

Тужилаштво БиХ је у завршној ријечи 26. јануара затражило да Костјеревац буде проглашен крвим и да му буде изречена казна сразмјерна почињеном дјелу и судској пракси.

Тужилац Миланко Кајганић рекао је да је доказано да је оптужени починио ова дјела, нагласивши да га је оштећена јасно и недвосмислено идентификовала као особу која ју је силовала.

Кајганић је напоменуо да је оштећена, 15 дана након што је размијењена, дала изјаву да ју је силовао оптужени.

Он је рекао и да је оштећена незаконито лишена слободе и злостављана само због своје националне припадности.

Тужилац је подсјетио и на исказе других свједока који су потврдили њене наводе како јој је била указана помоћ због удараца у главу, те како су јој одређени људи помагали у Бајрићима.
Изрицање пресуде заказано је за 13.00 часова.
 
(СРНА)