ВУЧИЋ : ВЕЛИКЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ, ДОБИЋЕМО ФАБРИКУ СИНОФАРМ ВАКЦИНА :: Semberija INFO ::

 

ВУЧИЋ : ВЕЛИКЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ, ДОБИЋЕМО ФАБРИКУ СИНОФАРМ ВАКЦИНА


Абу Даби -- Председник Србије Александар Вучић каже да ће у Србији нићи нова фабрика за Синофармове вакцине, у сарадњи са Уједињеним Арапским Емиратима и Кинезима.

"Од 15. октобра имаћемо велике количине вакцина за нас и цео регион. Ми ћемо морати, макар по цени коштања да дамо региону", казао је он.

Наредних дана, у року од две недеље, направићемо то и јавно, и за потписивање. "То ће бити потпуно гринфилд, нова фабрика за вакцине, за Синофарм вакцине, коју ћемо градити заједно са УАЕ и Кинезима у Србији", објаснио је председник Вучић и указао да је, поред направљеног ходограма са надлежним руским министром о производњи руске вакцине у оквиру Торлака, договорено да се фабрика за Синофарм вакцину заврши и крене у производну од 15.октобра.
 
"Имаћемо од тада велике количине вакцина за нас, али и за цео регион, јер оно што сам научио вечерас јесте да ћемо морати па макар по цени коштања да дајемо вакцину региону, јер све то што ми будемо наше људе излечили или превентивно деловали не вреди ако у региону постоји проблем", објаснио је он.

Вучић је нагласио да је толико срећан јер није очекивао да ће овако брзо бити постигнут договор и да може тако брзо да се дела.

"Нећемо имати превише техничких проблема, јер је овде највећи експерт који је радио за Кинезе, а сада је у УАЕ задужен да се то спроведе у дело, човек који је најбољи план вакцинације, али и комплетне борбе против ковида направио и за шта добија сада признања широм света", додао је он.

(б92)