Шеранић: Српска креће у сљедећу фазу борбе против короне :: Semberija INFO ::

 

Шеранић: Српска креће у сљедећу фазу борбе против короне


БАЊАЛУКА- Када говоримо о наставку вакцинације у Републици Српској улазимо у сљедећу фазу, а то су лица старија од 65 година. Сви они од данас могу да се пријаве својим докторима породичне медицине, нагласио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић гостујући у Јутарњем програму РТРС-а.

- Прва категорија ће бити лица старија од 85 година, потом категорија од 75 до 85 година, а онда и лица од 65 до 75 година. Паралелно са тим Институт за јавно здравство Републике Српске ради на вакцинацији родитеља дјеце са посебним потребама - поручио је Шеранић.

Он је додао да и приватне амбуланте такође могу да доставе спискове и да ће њихови корисници услуга исто бити вакцинисани као и сви остали, по категоријама.

- Вакцинација је бесплатна, а Република Српска је континуирано обезбиједила довољне количине вакцине - поручио је Шеранић.

За вакцинацију ће бити доступни и мобилни тимови.

- Они ће бити тамо гдје грађани нису у могућности да приступе. Свака доза садржи пет вакцина, па када крене мобилни тим, може се вакцинисати пет грађана по дози и молим све грађане за стрпљење - појаснио је Шеранић.

​Глас Српске