МАНАСТИР ХИЛАНДАР ДОДИЈЕЛИО СТИПЕНДИЈУ БИЉАНИ ЧЕКИЋ :: Semberija INFO ::

 

МАНАСТИР ХИЛАНДАР ДОДИЈЕЛИО СТИПЕНДИЈУ БИЉАНИ ЧЕКИЋ


Foto: RTRS
Дјевојчици из Републике Српске Биљани Чекић, која је глумила лик Даре Илић у филму "Дара из Јасеновца", данас је, по благослову игумана манастира Хиландара архимандрита Методија, уручена стипендија коју ће добијати до завршетка школовања.

Биљани је стипендију у просторијама Задужбине Светог манастира Хиландара у Београду уручио директор Миливој Ранђић, а присуствовали су и њен отац Радован, сестра Дајана, брат Стефан и продуцент филма Макса Ћатовић.

Како је саопштено из Задужбине, манастир Хиландар је овим гестом желио да ода признање и изрази захвалност Биљани Чекић на упечатљивој улози мале Даре.

Истиче се да је она својом потресном улогом допринијела да се о страдању невиних Срба, Јевреја и Рома, а посебно дјеце, у усташким логорима смрти, коначно упознају и они који до сада о томе ништа нису знали или су преко те чињенице олако прелазили.

- Братство Хиландара се нада да ће стипендија помоћи Биљани да се успешно школује и да преброди све тешкоће са којима се данас она, њена породица и српски народ који живи на страдалном подручју Козарске Дубице, сусрећу - саопштила је Задужбина манастира Хиландар.

Задужбина Светог манастира Хиландара је добротворна, културна и образовна установа чији је оснивач и власник српски манастир Хиландар са Свете Горе.
 
(СРНА)