ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК СЕ САСТАО СА АУСТРИЈСКИМ ПРЕДСЈЕДНИКОМ АЛЕКСАНДЕРОМ ВАН ДЕР БЕЛЕНОМ :: Semberija INFO ::

 

ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК СЕ САСТАО СА АУСТРИЈСКИМ ПРЕДСЈЕДНИКОМ АЛЕКСАНДЕРОМ ВАН ДЕР БЕЛЕНОМ


Инцко информисао аустријског предсједника о стању у БиХ
 
Високи представник Валентин Инзко у Бечу се састао са предсједником Аустрије Александером Ван дер Беленом.  Високи представник је информисао аустријског предсједника о тренутној политичкој ситуацији у Босни и Херцеговини и изазовима у вези са провођењем Дејтонског мировног споразума. 
 
“Органи власти у БиХ требају уложити потребне напоре да се убрза темпо пријеко потребних реформи. Изабрани званичници и владе се требају усредсредити на политику окренуту према будућности и на питања која су важна за будућност земље, као што су европске интеграције, економски раст, јачање владавине права и борба против корупције”, изјавио је високи представник.
 
Високи представник је изразио захвалност предсједнику Ван дер Белену за сталну подршку коју Аустрија пружа Босни и Херцеговини, као и за подршку напорима међународне заједнице да се осигура провођење како цивилних, тако и војних аспеката Дејтонског мировног споразума.
 
Тренутно Аустрија има осмог заповједника мисије ЕУФОР-а, генералмајора Александера Плацера и водећа је држава по броју војника ангажованих у мировној мисији у БиХ.