AКЦИЈЕ ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ У САОБРАЋАЈУ :: Semberija INFO ::

 

AКЦИЈЕ ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ У САОБРАЋАЈУ


У циљу побољшања стања безбједности саобраћаја, полицијски службеници Полицијске управе Бијељина су у периоду од 15. до 21. фебруара, на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бијељина, реализовали  акцију појачане контроле учесника у саобраћају усмјерену на контролу техничке исправности моторних возила, посједовање и кориштење зимске опреме и контролу возача под утицајем алкохола, опијата и психоактивних лијекова.
 
Током акције, укупно је контролисано 1170 возача. Извршено је 578 алкотестирања, од чега су 72 возача била под дејством алкохола, док су четири возача одбила да се подвргну тесту на опојне дроге. Према осам возача је примијењена мјера задржавања лишењем слободе због утврђене концентрације алкохола у организму преко 1,5g/kg. Због техничке неисправности санкционисано је 222 возача, 94 возача због непосједовања зимске опреме и 77 возача због вожње под утицајем алкохола и опојниг дрога.

Полицијска управа Бијељина  ће и у наредном периоду наставити са провођењем активности везане за безбједност учесника у саобраћају, те апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво,'' упозоравају из Полицијске управе Бијељина.