ЦИК БиХ: Највише гласова Грујичићу за начелника Сребренице :: Semberija INFO ::

 

ЦИК БиХ: Највише гласова Грујичићу за начелника Сребренице




САРАЈЕВО - На поновљеним изборима у Сребреници, према прелиминарним резултатима, највише гласова освојио је кандидат Коалиције "Заједно за Сребреницу" Младен Грујичић, изјавио је предсједник Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ Жељко Бакалар.

Он је рекао да је Грујичић освојио 5.189 гласова или 67,62 одсто гласова, кандидат СДА Алија Табаковић 2.433 гласа или 31,7 одсто, те независни кандидати Миле Јањић и Александар Симић 28 гласова, односно 24 гласа.

Према његовим ријечима, у ове резултате су укључени и резултати са оних бирачких мјеста на којима нису поништени избори, а који су одржани 15. новембра прошле године.

На конференцији за новинаре у Сарајеву он је рекао да је одзив бирача на бирачким мјестима на којима су јуче поновљени избори износи износи 42,87 одсто, док комплетан одзив на свим редовним бирачким мјестима износи 46,53 одсто.

Бакалар је навео да ће резултати за Скупштину општине Сребреница бити објављени ујутру, на веб страници ЦИК-а.

Он је навео да према информацијама Министарства унутрашњих послова Републике Српске, није било утврђених пропуста, а ни информација које би указивале на угроженост самог изборног процеса, осим једног случаја нарушавања јавног реда.

Срна / Независне