Инцко честитао новом градоначелнику Мостара Марију Кордићу :: Semberija INFO ::

 

Инцко честитао новом градоначелнику Мостара Марију Кордићу


САРАЈЕВО- Високи представник у БиХ Валентин Инцко упутио је честитке новоизабраном градоначелнику Мостара Марију Кордићу, као и Градском вијећу, на томе што су избор за градоначелника завршили са великом експедитивношћу, саопштено је из ОХР-а.

Инцко је честитао и свим Мостарцима који су учествовали у изборном процесу након дугих 12 година.


"Грађани Мостара коначно су, након 12 година, опет добили свој глас данашњим избором новог градоначелника Мостара спроведеним у складу са Статутом Мостара, као завршним кораком у овом изборном циклусу", истакао је Инцко.

Он је апеловао да нови градоначелник и Градско вијеће не изгубе ниједан дан и почну радити на рјешавању многобројних проблема која оптерећују сваког грађанина Мостара.

"Због тога, све странке у Градском вијећу треба да што више сарађују. Пред вама је огромна одговорност и дуга листа приоритета како бисте изградили просперитетну будућност Мостара и искористили све његове потенцијале да би он постао економски динамичан град", рекао је Инцко.

Високи представник је захвалио и кандидату Коалиције за Мостар за градоначелника Златку Гузину на фер-плеј приступу, интегритету, те на његовом доприносу изградњи нове атмосфере сарадње и помирења у Мостару у истинском смислу његове љекарске заклетве према којој су сви људи браћа и сестре.

Кандидат ХДЗ-а БиХ Марио Кордић изабран је данас за градоначелника Мостара, након што је добио 17 гласова у трећем кругу гласања у Градском вијећу.

За предсједника Градског вијећа изабран је Салем Марић из СДА, док су замјеници Иван Зеленика из ХДЗ-а БиХ и Велибор Миливојевић из српске листе "Остајте овдје - заједно за наш Мостар".

​Срна / Глас Српске