Бијела кућа почиње корекцију односа са НАТО савезницима из Европе :: Semberija INFO ::

 

Бијела кућа почиње корекцију односа са НАТО савезницима из Европе


ВАШИНГТОН - Бајденова администрација намјерава да на овонедјељном самиту НАТО започне корекцију односа са својим европским савезницима и поново успостави повјерење уздрмано спољнополитичком доктрином бившег предсједника Доналда Трампа "Америка прво", јавља Ројтерс.

Британска агенција преноси да је од званичника америчке владе који су инсистирали на анономности, сазнао да ће након отворене нетрпељивости коју је испољавао Трамп, амерички секретар за одбрану Лојд Остин на предстојећем самиту истаћи америчку посвећеност НАТО и значај који Вашингтон придаје трансатлантском савезништву.

"Повјерење се не гради преко ноћи. Потребно је вријеме да се оно изгради, потребно је више од ријечи. Потребна су дјела" изјавио је један званичник Пентагона који је захтијевао анонимност.

Желећи да истакне Бајденов став према НАТО, Бијела кућа је 27. јануара објавила видео снимак првог разговора предсједника САД са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом током којег је Бајден употребио ријеч "свето" да опише америчку посвећеност НАТО савезу.

​Танјуг / Независне