Медији: Против Ðукановића 18 кривичних пријава од 2017. године :: Semberija INFO ::

 

Медији: Против Ðукановића 18 кривичних пријава од 2017. године


ПОДГОРИЦА - Против актуелног предсједника Црне Горе Мила Ðукановића поднијето је 18 кривичних пријава од 2017. године, од којих у 12 тужиоци нису нашли основ за покретање истраге, пишу подгоричке Вијести.

Специјално државно тужилаштво (СДТ), наводи овај дневник, још није утврдило да ли ће Ðукановић одговарати за стварање, како наводе, "криминалне организације, прање новца, злоупотребу службеног положаја, примање мита, јавно позивање на извршење терористичких дјела, изазивање националне, расне и вјерске мржње и позивање на насилну промјену уставног уређења".

Управо за та кривична дјела Ðукановић је пријављен у посљедње четири године, и то су четири предмета која су још у фази извиђаја, пише лист.

Од осталих 14 пријава, двије су прослијеђене другим надлежним тужилаштвима, а у 12 специјални тужиоци нису нашли основ за покретање истраге и евентуално подизање оптужнице.

Пријаву због стварање криминалне организације против Ðукановића је 2017. поднио функционер Покрета за промјене (ПзП) Бранко Радуловић.

Осим против Ðукановића, Радуловић је кривичну пријаву поднио и против тадашњег премијера Душка Марковића и неколицине министара.

Радуловић је тада саопштио је да је у пријави навео бројне доказе о противзаконитом и криминалном дјеловању, као што су кривична дјела против имовине, платног промета, животне средине, злоупотреба службеног положаја, прање новца, стварање криминалне организације, пишу Вијести, уз детаљно навођење ко је и када поднио кривичну пријаву против црногорског предсједника.

Вијести