Марио Кордић, нови градоначелник Мостара: Први сам међу једнакима :: Semberija INFO ::

 

Марио Кордић, нови градоначелник Мостара: Први сам међу једнакима


Након што је поднио оставку у Градском вијећу, те положио заклетву као нови градоначелник Мостара, Марио Кордић најавио је предан рад, захваливши свим вијећницима, прије свих свом протукандидату Златку Гузину.

“Драги Златко, дерби нема губитника. Добитници су Град Мостар и сви ми овдје. Упознали смо се, дружили, промовисали демократију и направили добру кампању. Било је чудних ствари на почетку рада Вијећа, али се све то заборави јер је било у жару борбе. Од данас радимо заједно и будимо као једно“, рекао је Кордић.

Најавио је и да ће бити мотор града и покретач идеја, док од осталих очекује идеје, коментаре и сугестије.

“Функција градоначелника у Мостару је уствари први међу једнакима. Велика част и одговорност за мене. Могу обећати да ћу знање, капацитет и енергију уложити за добробит града. Надам се да ћемо се моћи хвалити градом који имамо. Потенцијал је огроман, а ми окренимо једра низ вјетар и стигнимо средине које су испред нас. Заједно направимо фину причу која почиње данас“, рекао је Кордић.

Након тога Иван Зеленика је поднио оставку на мјесту предсједавајућег Градског вијећа Мостара, а наслиједио га Салем Марић (Клуб Бошњака). Ротација је учињена да би се испоштовао Статут Града Мостара, према којем градоначелник и предсједник Градског вијећа не могу бити припадници истог народа.

БХРТ / Анадолија