Од данас на подручју Полицијске управе Бијељина појачана контрола учесника у саобраћају са акцентом на алкохол, техничку исправност возила и посједовање зимске опреме :: Semberija INFO ::

 

Од данас на подручју Полицијске управе Бијељина појачана контрола учесника у саобраћају са акцентом на алкохол, техничку исправност возила и посједовање зимске опреме


У циљу превенције саобраћајних незгода Полицијска управа Бијељина од данас 15.02. до 21.02.2021. године спроводи регионалну акцију појачане контроле саобраћаја усмјерену на контролу возача под дејством алкохола, опијата и психоативних супстанци, и контролу техничке исправности моторних возила и посједовање зимске опреме.
 
Акција усмерена на контролу возача под дејством алкохола ће се реализовати у периоду од 18.02.-2102.2021. године, док ће се активности на контроли техничке исправности моторних возила и посједовања  зимске опреме спроводити у периоду од 15.02.-21.02.2021. године
 
Издвојили би да је у мјесецу јануару 2021. године са тежим тјелесним повредама догодило се пет саобраћајних незгода, док је са лакшим  повредама евидентирано 20 саобраћајних незгода.  У мјесецу иза нас, возачи под дејством алкохола проузроковали су 17 незгода, док су  из саобраћаја због вожње под утицајем акохола искључена 173 возача.
 
Полицијска управа Бијељина апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске прописе из области безбједности саобраћаја, као и да не учествују под дејством алкохола у саобраћају.
 
 
ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ     
Александра Марић