У МЕЛБУРНУ ПЕТОДНЕВНА БЛОКАДА :: Semberija INFO ::

 

У МЕЛБУРНУ ПЕТОДНЕВНА БЛОКАДА


Foto: wallpaperscraft.com
У аустралијском граду Мелбурну данас је уведена петодневна блокада пошто власти покушавају да спријече појаву трећег таласа ковида 19 изазваног много заразнијом, британском варијантом.

Према подацима здравствених служби, у протекла 24 часа регистрован је један локално пренесени случај заразе, чиме је број обољелих повезаних са боравком у хотелском карантину на аеродрому у Мелбурну повећан на 14, а укупан број заражених у држави Викторија је 20.

Међународни летови ка Мелбурну обустављени су до сриједе 17. фебруара након данашњег слијетања пет авиона са око стотину путника.

Свих 14 случајева из кластера на аеродрому повезани су са веома заразном, британском варијантом вируса корона. До сада су само директни контакти радника хотела били позитивни на вирус корона.

Улице у центру Мелбурна и предграђима данас су празне јер људи не могу да излазе из кућа сем у најнужнијим случајевима, два сата вјежби, медицинске његе или посла који се не може обављати из куће.

Међу "најнужнијим пословима" је и тениски турнир "Аустралија опен" који траје до 21. фебруара али навијачи не смију да буду на теренима до сриједе. Јуче је више хиљада навијача морало да напусти трибине непосредно прије поноћи јер је почињао полицијски час.

(СРНА)