Возачи, опрез- јаки удари вјетра и одрони на коловозу :: Semberija INFO ::

 

Возачи, опрез- јаки удари вјетра и одрони на коловозу


Коловоз је јутрос претежно мокар, а пажња се скреће на учестале одроне земље или камења. На дионицама у југозападним крајевима упозорава се на јаке ударе вјетра.

На свим путним правцима савјетује се максимално опрезна вожња и напомиње да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, због чега се саобраћа једном траком наизмјенично, уз регулацију семафорима. У наредним данима очекује се обустава саобраћаја у тунелу у времену од 23.00 до 04.30 сати.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила изнад 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док теретна возила не могу проћи.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Клашнице-Лакташи, Ступари-Живинице-Бановићи, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипрача, Блажуј-Кисељак и Шуица-Томиславград.

На граничним пријелазима задржавања нису дужа од 30 минута, саопштено је из БИХАМК-а.

БХРТ