Шаровић: Тешко ће СДС и СНСД бити зајендо у Савјету министара БиХ :: Semberija INFO ::

 

Шаровић: Тешко ће СДС и СНСД бити зајендо у Савјету министара БиХ


Фото: БНТВ
СДС је прихватио да разговара са СНСД о формирању Савјета министара, али је тешко замисливо да се СДС са СНСД-ом нађе у истом сазиву Савјета министара, каже високи функционер СДС-а и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Мирко Шаровић.

Шаровић је гостујући у емисији Пулс БН ТВ рекао да је за СДС неприхватљиво да се договори сведу на пуку математику и то коме би које министарство требало да припадне.
 
"СНСД мисли да се наши разговори могу свести на пуку подјелу позиција, док то СДС гледа другачије. СДС-у није битна подјела ресора у Савјету министара већ отварање крупних тема које су битне за цијелу Републику Српску и комплетно друштво, а зависе од оних који обављају власт у Српској".
 
Коалиција СНСД - СДС више би одговарала СНСД-у , тврди Шаровић и напомиње да је пред Додиком велика одлука о путу БиХ ка НАТО-у.
 
"Ако Додик треба да попије ту горку пилулу он жели да је подијели са СДС-ом. Са моје тачке гледишта то је неприхватљиво и ми имамо јасан став када је у питању НАТО", казао је Шаровић.

БНТВ