Глумац Горан Јевтић осуђен за недозвољене полне радње :: Semberija INFO ::

 

Глумац Горан Јевтић осуђен за недозвољене полне радње


Foto: Medija centar Beograd
БЕОГРАД - Основни суд у Сомбору изрекао је у сриједу првостепену пресуду београдском глумцу Горану Јевтићу (41) због оптужби да је извршио недозвољене полне радње над малолетником (16), пише Курир.

Он је осуђен на 10 мјесеци кућног затвора због оптужби да је починио недозвољене полне радње над малољетником Л. К., који је у том тренутку имао 16 година, наводи лист.

"Уколико пресуда буде потврђена, Јевтић ће казну служити у свом стану, са наногицом, и неће ићи у класичан затвор. Иначе, за ово кривично дјело запрећена је новчана или максимална казна до три године затвора", каже извор Курира.

Глумац се од избијања ове афере није оглашавао у медијима, нити је хтио да коментарише оптужницу, али ни само суђење.

Његов бранилац, адвокат Владимир Хоровиц, такође није желио да коментарише пресуду, напомињући да је у питању поступак у ком је јавност била искључена.

Пресуда Основног суда у Сомбору није правоснажна јер ће тужилаштво, оптужени глумац, али и његов бранилац имати могућност да поднесу жалбе о којима ће одлучивати сомборски Виши суд.

"Јевтић ће се жалити на пресуду, он сматра да није крив и да није требало да буде осуђен", каже за Курир пријатељ глумца.

Оптужница је теретила глумца да је у августу 2014. обљубио 16.годишњака тако што га је приморавао на орални секс у тоалету Народног позоришта у Сомбору. Инцидент се догодио током журке која је одржана у вечерњим сатима, послије манифестације Позоришни маратон.
 
Независне