Луис Хамилтон добио титулу витеза :: Semberija INFO ::

 

Луис Хамилтон добио титулу витеза


Фото - Бета / АП
Седмоструки шампион Формуле 1 Луис Хамилтон добио је титулу витеза на новогодишњој листи почаствованих људи краљице Елизабете, на којој су још и британски умјетници, политичари, јавни радници, као и људи који су се борили против коронавируса.

Британац је постао најбољи возач Формуле 1 свих времена, након што се изједначио са Михаелом Шумахером, који такође има седам титула, али Хамилтон је надмашио рекорд Нијемца од 91 побједе у каријери.

Премијер Велике Британије Борис Џонсон, интервенисао је да би обезбиједио да се „Хамилтонова титула постави на дипломатске и прекоморске листе”.

Тимски вођа Мерцедеса Тото Волф је честитао Хамилтону, који је своју прву титулу освојио са Меклареном 2008. године, а постао је најуспешнији британски спортиста у својој ери.

„Титула витеза је показала да је Хамилтон сада добио признање које је заслужио током каријере, усљед невјероватног успјеха у мото спорту. Британија може да буде поносна што има таквог шампиона и амбасадора калибра сер Луиса Хамилтона”, додао је Аустријанац.

Хамилтон је четврти возач у Формули 1 који је добио титулу витеза, послије Џека Брабама, Стирлинг Моса и Џекија Стјуарта.

Агенције / Семберија инфо