НАКОН БРОЈНИХ ПОСЈЕТА: Почињу радови на изградњи и опремању прихватног центра Липа :: Semberija INFO ::

 

НАКОН БРОЈНИХ ПОСЈЕТА: Почињу радови на изградњи и опремању прихватног центра Липа


Овако ће изгледати
Мигранти, који још бораве у шаторском насељу Липа код Бихаћа, биће премјештени у импровизовани камп, гдје ће им бити обезбијеђени основни услови за живот, а те активности почињу већ сутра, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

На данашњем састанку у Бихаћу, гдје је боравио министар безбједности Селмо Цикотић, договорени су конкретни правци дјеловања и активности свих носилаца власти и институција које ће у склопу својих надлежности приступити опремању стављању у функцију импровизованог кампа Липа за смјештај миграната.

У импровизованом кампу биће осигурани основни услови за живот до опремања привременог прихватног центра Липа, који је успостављен ранијом одлуком Савјета министра.

Министарство безбједности тражило је од Оружаних снага БиХ употребу инжињерије да се санира приступни пут према локацији Липа, као и изведу радове да би се успоставило снабдијевање водом и струјом.

Присутнима који су данас заједно са Цикотићем посјетили Липу предложен је меморандум о сарадњи на успостављању и функционисању импровизованог шаторског насеља за смјештај миграната којим ће сви учесници дати допринос што бржем и ефикаснијем успостављању основних услова за смјештај миграната, те приступити грађевинским радовима изградње прихватног центра Липа.



– У току сутрашњег дана биће покренуте конкретне активности које ће допринијети бржој реализацији свих договорених закључака. Сви учесници су показали спремност да дају максималан допринос рјешавању новонастале ситуације – наведено је у саопштењу Министарства безбједности у Савјету министара.

Поред Цикотића, локалитет кампа Липа данас су посјетили министар одабране у Савјету министара Сифет Поџић, начелник Здруженог штаба Оружаних снага БиХ генерал-пуковник Сенад Машовић, представницима Унско-санског кантона, међународних организација и Делегације ЕУ.

Циљ посјете је био успостављање и договор о функционисању импровизованог кампа Липа.

​Срна / Српска инфо