ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРИЊЕ: МОРАЋЕМО ДА СРУШИМО ЦИЈЕЛИ ГРАД :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРИЊЕ: МОРАЋЕМО ДА СРУШИМО ЦИЈЕЛИ ГРАД


Foto: twitter
Градоначелник Петриње Даринко Думбовић рекао је да ће 90 одсто града бити срушено због великих оштећења која су настала усљед разорног земљотреса.

- Данас је Петриња град који ће се готово цио срушити. До јуче су била предвиђања да ће бити порушено 60 до 70 одсто објеката, али данас сам сазнао да ће 90 одсто града бити срушено - рекао је Думбовић.
Он је оцијенио да је ово "Хирошима која је направила тугу и несрећу свима".

Думбовић каже да ће бити срушена зграда суда, Градске управе, комуналног предузећа, основне школе, катастра и бројни привредни објекти.

- У градском језгру који је направљен у 18. и 19. вијеку било каква импровизација у овим кућама на лошим темељима била би највећа глупост - навео је Думбовић.

Он је рекао да Влади Хрватске није вратио новац за обнову Петриње и да му та средства нису потребна, јер је износ од 30 милиона куна неприхватљив.

Думбовић је додао да је разговарао са премијером Хрватске који му је дао ријеч да ће новца бити више.

- Нисам вратио новац, само сам рекао да нам не треба. Рекао сам да сам преспавао ноћ и да сам донио одлуку да је то за мене била понуда која није била прихватљива. Ми смо људи, изгубили смо свој град и нисмо камен. Нормално да емотивно реагујемо - рекао је Думбовић.
 
(СРНА)