У посјети техничкој школи у Аустрији :: Semberija INFO ::

 

У посјети техничкој школи у Аустрији


Ове године ЈУ Техничка школа „Михајло Пупин“ из Бијељине остварила је сарадњу са аустријском Техничком школом „ХТЛ МЕДЛИНГ“ (Mödling)

- Представници наше школе, у дводневној посјети граду Медлингу (Mödling) обишли су аустријску школу, гдје су се упознали са руководством коме су презентовали нашу школу, те су посјетили радионице практичне наставе за столаре. Школа ће настојати да одржава започету сарадњу са аустријском школом у будућности. Техничка школа ,,Михајло Пупин" Бијељина има ново занимање столар и  прва смо школа у Републици Српској која је у пилот пројетку ,,дуалног образовања", каже директор Техничке школе ,,Михајло Пупин’’ Миленко Максимовић.



Циљ пројекта  је веће повезивање привреде и школе, да ученичка пракса буде квалитетнија, да након завршеног занимања ученици буду продуктивнији и спремнији на својим првим пословима.  Управа бијељинске Техничке школе настоји да побољша квалитет наставе, па се настоји повезивати и са другим школама како у региону, тако и са аустријском Техничком школом.

- Добра сарадња са привредницима нам је омогућила повезивање са Техничком школом у Аустрији, па се захваљујемо фирми ,,Греинер Ентеријер’’ из Угљевика и власнику Горану Јовановићу који нас је повезао са аустријском школом и дао препоруку за сарадњу. Такође се захваљујемо и спонзорима РиТЕ Угљевик и Електро-Бијељини  који су помогли да посјетимо школу у Аустрији’’, навео је директор Техничке школе ,,Михајло Пупин’’ Миленко Максимовић.

Извор: Техничка школа "Михајло Пупин"