Мандић: Преиспитати подршку Влади Црне Горе :: Semberija INFO ::

 

Мандић: Преиспитати подршку Влади Црне Горе


ПОДГОРИЦА - Лидер Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић саопштио је данас да ће та коалиција, најјача чланица владајуће већине у црногорском палрламенту, подржати изгласавање измјена Закона о слободи вјероисповијести, али да ће након тога преиспитати подршку Влади Црне Горе премијера Здравка Кривокапића.

Мандић је у укључењу за ТВ Прва рекао да је за понедјељак заказан састанак свих предсједника странака коалиције "За Будућност ЦГ" на коме ће на дневном реду бити останак на дужности специјалног тужиоца Миливоја Катнића, који је јуче саопштио да "настављају тамо гдје су стали за вријеме (претходне владе актуелног шефа државе) Мила Ðукановића и да има "подршку нове Владе Кривокапић-Абазовић".

"Одлучили смо да на том састанку нашим колегама, предсједницима других странака предочимо чињеницу да ћемо подржавати Владу у оним елементима које смо обећали грађанима Црне Горе - Закон о слободи вјероисповијести. Имаћемо, што се остале подршке тиче, веома конкретне услове, а то ће бити или ми или Катнић. Не можемо и ми и он бити у новој владајућој већини", истакао је Мандић.

Он је рекао, да је, ако је постојао неко ко је кршио људска права и ко је вршио обрачун против српског народа и опозиције, то био Миливоје Катнић.

Танјуг / Независне