Оверарт: Мигрантима дозволити на напусте камп Липа :: Semberija INFO ::

 

Оверарт: Мигрантима дозволити на напусте камп Липа


САРАЈЕВО - Шеф мисије Међународне организације за миграције /ИОМ/ у БиХ Питер Ван дер Оверарт изјавио је да мигрантима треба дозволити да напусте мигрантски камп Липа код Бихаћа, јер може доћи до несреће ако ту вечерас буду спавали.

"Овдје постаје опасно - кров великог преосталог шатора у бившем мигрантском кампу Липа почиње се улијегати због снијега. Ако људи вечерас овдје буду спавали, може доћи до ужасне несреће", написао је Оверарт на "Твитеру.


Претходно је Оверат написао да се наставља хуманитарна катастрофа у Бихаћу, јер су пали и снијег и температура, а мигранти немају гријања.

"Овако нико не би требало да живи. Сад су нам потребни политичка храброст и акција", навео је Оверарт, који је објавио и фотографије кампа.

Из МУП-а Унско-санског кантона данас је речено Срни да полиција обезбјеђује мигрантски камп Липа и да није забиљежен ниједан инцидент, али није коментарисао ситуацију и услове у кампу.

Шаторски камп за мигранте "Липа" код Бихаћа страдао је ове седмице у пожару, након чега су мигранти смјештени у њему остали под ведрим небом.

​Срна / Глас Српске