Тужне вијести стижу нам из Загреба: Преминула легендарна Милка Бабовић :: Semberija INFO ::

 

Тужне вијести стижу нам из Загреба: Преминула легендарна Милка Бабовић


Данас је у 93. години преминула бивша атлетичарка и чувена телевизијска новинарка Милка Бабовић, потврдио је новинар Јура Озмец за 24сата.хр.

- Нажалост истина је, Милка је ноћас преминула. Тијело изгледа ипак није издржало притисак короне. Иако ју је пребољела и показивала знаке оздрављења, ипак није издржала - рекао је Озмец.

Само дан након што је прославила 92. рођендан (рођена је 27. октобра 1928. у Скопљу), легендарна телевизијска коментаторка смјештена је у болницу у Загребу јер је установљено да је позитивна на корона вирус. Упркос годинама, ова врло витална и још луцидна доајенка спортског новинарства на простору некадашње Југославије, како је писао "Јутарњи лист", заражена је корона вирусом.

Милка је била хрватска атлетичарка, новинарка и телевизијска коментаторка која се специјализовала за преносе уметничког клизања. - Ја сам хрватска спортисткиња иако су ми то неки због поријекла оспоравали. Моји су корјени одасвуд, отац ми је био Црногорац, мајка сремска Њемица која је дјетињство провела у Француској. Очев отац, мој дјед, ратовао је с Турцима под Скадром - рекла је својевремено Милка Бабовић.

Њени коментари уметничког клизања остаће заувијек у легенди, јер сви који су имали среће да је слушају знају шта је "двоструку аксл" или "троструки тулуп". Почивај у миру, легендо!

​Спорт Блиц / Бијељина данас