Снијег забијелио планине у дијеловима БиХ, возачи да не крећу на пут без опреме :: Semberija INFO ::

 

Снијег забијелио планине у дијеловима БиХ, возачи да не крећу на пут без опреме


Фото - БИХАМК
САРАЈЕВО - У вишим планинским предјелима у централној и источној БиХ пада снијег који се задржава на коловозу и возачима се савјетује да не крећу на пут без зимске опреме, саопштено је из БиХАМК-а.

"Посебно скрећемо пажњу на планинске превоје Нишићи и Караула /Сарајево-Кладањ/, гдје је у кратком времену пало доста снијега, а многи возачи су на пут кренули без прописне зимске опреме, што је узроковало застоје", наводи се у саопштењу.

У осталим подручјима БиХ пада киша, па је коловоз мокар и клизав.

Киша и снијег се очекују и током ноћи и сутра, тако да из БиХАМК-а апелују да возачи возе максимално опрезно, да на пут не крећу без зимске опреме, као и да се прије поласка информишу о тренутном стању на путевима.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен, /Прозор-Јабланица/, тако да путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона /са изузетком аутобуса/ усмјеравају на алтернативне правце - Мостар - Широки Бријег - Посушје - Томиславград - Купрес - Бугојно и Мостар - Сарајево - Бусовача - Нови Травник - Бугојно.

Изградња кружне раскрснице у току је на магистралном путу Клашнице - Лакташи због чега се саобраћај путничких возила и аутобуса преусмјерава обилазницом кроз Лакташе, док се теретни саобраћај преусмјерава на ауто-пут.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима Витез - Травник, Живинице - Бановићи, Дрвар - Босанско Грахово, Рогатица - Устипрача, Громиљак - Блажуј, Посушје - Широки Бријег и Шуица - Томиславград.

Због католичког Божића вечерас до поноћи забрањен је превоз експлозивних материја на подручју Федерације БиХ.

На граничним прелазима задржавања су до 30 минута.

​Срна / Независне