САРАЈЛИЈА МЕЂУ ПРВИМА ПРИМИО ФАЈЗЕРОВУ ВАКЦИНУ - "Осјећао сам бол у руци и температуру, све то је прошло за 24 часа" :: Semberija INFO ::

 

САРАЈЛИЈА МЕЂУ ПРВИМА ПРИМИО ФАЈЗЕРОВУ ВАКЦИНУ - "Осјећао сам бол у руци и температуру, све то је прошло за 24 часа"


Љекар Кенан Арнаутовић, Сарајлија свјетског гласа који је напорно радио како би оставио свој траг у свијету неурохирургије, примио је прије четири дана Фајзерову вакцину у Мемфису, америчкој држави Тенеси, гдје већ годинама живи и ради.

У разговору за Аваз Арнаутовић каже како је у животу примио стотине вакцина и као дијете и као одрасла особа.

– Никакав другачији осјећај у односу на друге вакцине нисам имао с овом. Осјећам се добро. Имао сам малу бол у руци и осјећај да имам температуру, мада је нисам имао. То је прошло након 24 часа. Сада радим нормално. Једва чекам 8. јануар 2021. да примим и другу дозу, како бих могао доћи и у Сарајево – истиче Арнаутовић.

Додаје да ће се, чим прими другу дозу вакцине, осјећати и безбједније да путује.

– Надам се да ћу успјети доћи у фебруару. Никакве недоумице око примања вакцине нисам имао. Једва сам чекао да озваниче вакцину и настојао сам да будем међу првима који ће је примити. Свакако сам сада сигурнији, јер већ прва вакцина, како и кажу, даје око 52 одсто заштите – истиче овај Сарајлија.

Упркос разним причама и недоумицама у вези с вакцином, Арнаутовић каже како он није имао никаквих страхова. Наглашава како је ситуација у Тенесију и Мемфису веома тешка када је у питању корона вирус.

– Имамо много смртних случајева. Болница је пуна критичних пацијената, не радимо уопште елективни програм. Тенеси је у овом моменту једна од најпогођенијих држава, не само у Америци, већ и у свијету. Ни нама, здравственим радницима, није једноставно. Изгубио сам много пријатеља, рођака и чланова фамилије. Већ сам уморан од таквих вијести. Једва чекам да се сви чланови моје породице и пријатељи вакцинишу и да се ова пошаст заврши – закључује Арнаутовић.

– Како видим, и у БиХ је тешка ситуација као и свугдје у свијету. Скоро сваки дан се чујем с докторима из Сарајева и БиХ, с пријатељима и колегама. Тешка је ситуација, и они се боре да спасу што више живота, да што више људи изађе из болнице. Лјекаре у БиХ треба подржати и похвалити их, јер и они су потпуно исцрпљени, и физички и психички – каже доктор Арнаутовић.

Српска инфо / Инфо Бијељина