Излазност у Мостару до 14 сати већа него у остатку БиХ у новембру :: Semberija INFO ::

 

Излазност у Мостару до 14 сати већа него у остатку БиХ у новембру


Фото - Фена
МОСТАР - На локалним изборима у Мостару до 14.00 часова није забиљежен ниједан случај "бугарског воза", отвореног наговарања да се гласа за одређен политички субјект, нити застрашивање или притисак на гласаче, наводи се у извјештају посматрача Коалиције "Под лупом".

Коалиција је пратила одзив, па је према њеним показатељима, до 14.00 часова изашло 38,1 одсто, што је више за 2,9 одсто у односу на излазност у исто вријеме на редовним локалним изборима одржаним 15. новембра.

Из Коалиције су навели да је током изборног дана на три биралишта примијећено од 1 до 10 случајева гласања без важећих идентификационих докумената. На више од 50 одсто биралишта забиљежено је враћање бирача са бирачког мјеста јер нису били на изводу из Централног бирачког списка.

"Посматрачи Коалиције 'Под лупом' забиљежили су породично гласање на двије трећине бирачких мјеста. На 32 одсто бирачких мјеста једна особа је пружала помоћ већем броју бирача да гласају у кабини", наводи се у саопштењу.

На једном бирачком мјесту забиљежено је дуже задржавање неовлаштених особа.

Препоручене мјере за спречавање ширења вируса корона нису се примјењивале и поштовале у 4,2 одсто.

Посматрачима Коалиције "Под лупом" није било омогућено несметано праћење изборног процеса на три бирачка мјеста, а на девет гласачких мјеста забиљежени су приговори од стране посматрача.

​Срна / Независне