МЛАДИ ИЗ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ, СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ РЕАЛИЗОВАЛИ УЛИЧНЕ АКЦИЈЕ КОЈИМ ПОЗИВАЈУ МЛАДЕ ШИРОМ МОСТАРА СУТРА НА ИЗБОРЕ :: Semberija INFO ::

 

МЛАДИ ИЗ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ, СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ РЕАЛИЗОВАЛИ УЛИЧНЕ АКЦИЈЕ КОЈИМ ПОЗИВАЈУ МЛАДЕ ШИРОМ МОСТАРА СУТРА НА ИЗБОРЕ


Нестраначка кампања #ТвојГласЈеБитан преселила се на неколико дана у Мостар како би подржали своје вршњаке из Мостара да након 12 година блокаде, изађу на локалне изборе 20. децембра. Кампањи #ТвојГласЈеБитан придружили су се млади из Бања Луке, Фоче, Бугојна, Теслића, Зенице, Вареша, Добоја, Санског Моста, Травника, Тузле и Сарајева поред младих из Србије и Црне Горе који су данас реализовали уличне акције широм града Мостара у циљу указивања на значај гласања у овоме граду 20. децембра.

Присутни су били  и представници кампања #ТвојГласЈеБитан Србија, #ТвојГласЈеБитан Црна Гора, „Кад један дан вриједи 4 године“ „Може и другачије“ и „Немој гласати – бирај“, те европски омладински амбасадор.
 
„Данашње уличне акције су протекле уредно и са великом подршком Мостараца и Мостарки којим смо настојали кроз разноразне фласх мобове и друге врсте активности широм града, грађане и грађанке Мостара  заинтересујемо да изађу сутра на изборе и искажу свој глас јер исти на локалном нивоу нису имали 12 година. Позивам све Мостарце и Мостарке да изађу сутра и изаберу опцију која може да ријеши проблеме који су задесили овај град а у надлежности су локалне самоуправе. Задовољство нам је што су нам се у овој намјери придружили млади широм Босне и Херцеговине из разноразних других кампања и организација, као и млади из Србије и Црне Горе  “ истиче координатор кампање #ТвојГласЈеБитан Нермин ТоповчићУ Мостару се након 12 година одржавају локални избори те сутрашњи дан представља историјски дан за овај град.„ Сматрамо да смо нашим активностима у претходних 10 дана у граду Мостару урадили много по питању мотивације самих грађана да изађу на изборе 20. децембра. Мостарци и Мостарке сутра бирају њихове представнике и представнице на локалном нивоу од којега значајно зависи квалитет живота свих грађана овога града „ казали су из кампање
 
Мостар ће у недјељу, 20. децембра , имати прве локалне изборе након 2008. године када је Уставни суд БиХ поништио изборна правила за Мостар. 12 година након тога, локални избори ће бити одржани у овоме граду.