САВЧИЋ: НАЗИВИ УЛИЦА У ФБИХ ДОКАЗ СУ ДА ЈЕ ЗЛОЧИН НАД СРБИМА НЕКАЖЊИВ :: Semberija INFO ::

 

САВЧИЋ: НАЗИВИ УЛИЦА У ФБИХ ДОКАЗ СУ ДА ЈЕ ЗЛОЧИН НАД СРБИМА НЕКАЖЊИВ


Foto: Srna
Предсједник Борачке организације Републике Српске (БОРС) Миломир Савчић рекао је да је називање улица или институција у Федерацији БиХ по особама које су доказани зликовци порука да је тамо све дозвољено и да је вршити злочине над Србима некажњиво.
 
Савчић је оцијенио да је то и својеврстан позив и апел и млађима, који тек стасавају да, у случају да се нађу у таквој ситуацији, могу то слободно и без казне чинити.

Према његовим ријечима, не могу бити прихваћене ни све пресуде судова, додајући да се око тога морају изјаснити институције.

– Нису пресуде судова свето писмо, то би била својеврсна догма да се на нешто стави потпуна забрана и има само једну истину и то је оно што је веома опасно – рекао је Савчић.

Он је нагласио да нема никакве сумње да је то прст у око и вријеђање жртава.

– Невјероватно је како свјетски моћници остају нијеми, глуви и слијепи и такво понашање и поступци сигурно неће допринијети ни миру, ни стабилности, ни помирењу и утврђивању истине на овим просторима – сматра Савчић.

Савчић је нагласио да би се питање одбране истине о одбрамбено-отаџбинском рату морало третирати као прворазредно национално и државно питање, а у оквиру тога сва проблематика која произилази из посљедњег оружаног сукоба на овим просторима, али свакако и старије историје.

– Ми смо затрпани историјским фалсификатима којима се просто морамо супротставити и аргументима и документима то оспорити и да се јасно зна – шта је шта и ко је ко – нагласио је Савчић.

Бројне улице, тргови, објекти и манифестације у ФБиХ носе назив по Алији Изетбеговићу, “Патриотској лиги”, “Зеленим береткама” или припадницима усташког покрета и злогласне “Ханџар дивизије”

(СРНА)