У Аустрији могуће ново закључавање након Божића :: Semberija INFO ::

 

У Аустрији могуће ново закључавање након Божића


Аустријска влада тренутно разматра ново, треће потпуно закључавање усљед пандемије корона вируса, преносе тамошњи медији.
 
Ново закључавање, како преносе медији на основу информација из владе, предвиђено је послије 26. децембра и трајаће до 10. јануара.
 
Из Министарства здравља указују да раде на новој уредби за вријеме послије Божића.
 
То закључавање биће попут недавно окончаног, а предвиђа затварање школа и обданишта, која су свакако тада на распусту, те и продавница, изузев продавница намирница, апотека, дрогерија и слично.
 
Такође се поново забрањује рад и услужним дјелатностима, а гастрономија и хотељерство и даље остају затворени.
 
Уз то биће на снази цјелодневни полицијски час, који важи тренутно од 20 до шест сати ујутро, али са изузецима одласка у куповину, пружања помоћи другима, одласка код љекара или шетње ради психичког и физичког стања.
 
Ски лифтови, за разлику од ранијих најава, неће моћи да раде послије Божића, а забраниће се и све менифестације, те и сваки аматерски спорт, преноси "Тањуг".
 
Аустријски канцелар Себастијан Курц са члановима своје владе разговараће данас послије подне са гувернерима аустријских покрајина о новој уредби, која треба идуће недјеље да буде усвојена и у парламенту.

Izvor: Nezavisne