Одржана сједница Главног одбора: ПДП наставља да опозиционо дјелује у НСРС :: Semberija INFO ::

 

Одржана сједница Главног одбора: ПДП наставља да опозиционо дјелује у НСРС


Бранислав Бореновић
Бореновић: Настављамо опозиционо да дјелујемо у НСРС
 
Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић изјавио је да је изражен једногласан став чланова Главног одбора ове партије да ПДП настави одговорно и снажно опозиционо дјеловање у Народној скупштини Републике Српске, тако што ће предлагати конкретна законска рјешења из Програма обнове.
 
Бореновић је након одржане сједнице Главног одбора ПДП-а у Бијељини рекао новинарима да ова партија показује стабилност и одговорност према актуелној политичкој и економској ситуацији у РС и БиХ.
 
,,Опредијељени смо за очување најважнијих тековина Дејтонског споразума, између осталог за двоентитетско уређење и непромјенљивост надлежности Српске. У наредном периоду дјеловаћемо опозиционо у НСРС, а наш посланички клуб биће веома активан када је ријеч о предлагању законских рјешења'', навео је Бореновић.
 
Он је истакао да ће ПДП инсистирати на измјенама Изборног закона, како би била донијета изборна правила која ће омогућити реалне и коректне изборне резултате.
 
,,Осим тога, тражићемо да се мијењају законска рјешења о јавним сервисима и медијима јер сматрамо да се неки од њих непрофесионално и некоректно обрачунавају са политичким неистомишљеницима. Захтијеваћемо и да се правосудна и полицијска тијела у РС и БиХ односе професионалније и ефикасније према својим уставним надлежностима, како би се долазило до пуне истине о убиствима, кривичним и коруптивним дјелима'', нагласио је Бореновић.
 
Он је додао да су у ПДП-у свјесни да ће се поједини режимски медији у наредном периоду ,,обрушити'' на ПДП и његове чланове Драшка Станивуковића и Игора Црнатка, али да ће ова партија бити спремна да одговори на нападе.
 
На састанку Главног одбора ПДП-а који је данас одржан у Бијељини, договорено је да Девети сабор Партије демократског прогреса буде одржан 28. септембра у Бањалуци, када ће бити изабрани нови Главни одбор и руководство странке, те обиљежено 20 година од оснивања ПДП-а.
 
Семберске новине/А.Љубојевић