ЗБОГОМ, КРАЉУ: Шабан сахрањен уз звуке хармонике :: Semberija INFO ::

 

ЗБОГОМ, КРАЉУ: Шабан сахрањен уз звуке хармонике


Породица, естрада и јавност опростили су се од краља музике. Емотивна комеморација одржана је у Старом двору, после чега је певач сахрањен на Новом гробљу у Алеји заслужних грађана.

Комеморацијом у свечаној сали Скупштине града, чланови породице, пријатељи, колеге и поштоваоци опростили су се од краља народне музике, Шабана Шаулића, који је потом сахрањен у Алеји заслужних грађана, на веома посећеном скупу.
 
У присуству певачеве уплакане супруге Гордане Шаулић, ћерки Илде и Санеле, сина Михајла, зета Зорана "Бате" Мирковића, унука Луке Аџића и низа познатих из јавног живота, тужан скуп на комеморацији је протекао у емотивним говорима и завршен је аплаузом.

Уз неколико пуштених видео снимака Шаулићевих говора и уз опроштајне поруке његове куме, певачице Зорице Брунцлик, текстописца његових највећих хитова Радета Вучковића и других, присутни су евоцирали успомене на певачку легенду, преминулу прошлог викенда после саобраћајне несреће у Немачкој.

Неколико сати после, легенда домаће музике испраћен је на веома посећеној сахрани на Новом гробљу.
Међу познатим личностима који су по кишном времену дошли на сахрану били су Саво Милошевић, Драган Џајић, Саша Илић, Аца Лукас, Дара Бубамара, Верица Шерифовић, као и низ других који су у капели изјавили саучешће породици, а потом у колони отишли до Алеје великана, у којој је Шабан Шаулић положен у гроб поред глумца Небојше Глоговца. 
 
"Док год је његове музике, он ће живети са нама. Краљ, отац, кум, деда... Уз његове песме он ће живети са нама", рекао је Шаулићев син Михајло, док је ковчег био положен на раку.
 
Хармоникаш Мирко Кодић остварио је Шабанову жељу да му управо он одсвира опроштајну нумеру - "Не плачи душо".