БИЈЕЉИНА: ОБЛАЧНО И СУВО :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ОБЛАЧНО И СУВО


У Републици Српској од запада преко југозапада до југа облачно с мјестимичном кишом, а на планинама снијегом и леденом кишом. Од централних предјела на исток и сјевероисток, претежно облачно и суво. У Бијељини је у 7,00 часова измјерено -3, највиша дневна температура ваздуха до 4 степена.

Ујутру у већини крајева претежно до потпуно облачно, те хладно са мразем. Од запада преко југозапада до југа, мјестимично уз слабе падавине, на планинама по која пахуља снијега.
 
Током дана облачно у већини предјела, од сјеверозапада ка централним предјелима, југозападу и југу уз услове за кишу, а провијавање сусњежице или слабог снијега очекује се на крајњем западу и сјеверозападу.
 
Послеподне у западним и централним планинским предјелима услови за кишу која леди при тлу. Кише ће бити и у планинском појасу, чешће на јужним навјетринском странама планина. Од централних предјела на исток и сјевероисток остаће претежно суво вријеме.
 
Вјетар слаб до умјерен, претежно источних и југоисточних смјерова. Током дана у планинском појасу јак на моменте и врло јак југоисточни.
 
Минимална јутарња температура од -4°Ц до 0°Ц, на планинама око -8°Ц.
 
Највиша дневна температура од 0°Ц до 5°Ц, на крајњем западу и планинама тог региона до -2°Ц, на југу Херцеговине до 10°Ц.

(Бијељина Данас / РХМЗРС)