Звиздић се није појавио на сједници СДА :: Semberija INFO ::

 

Звиздић се није појавио на сједници СДА


САРАЈЕВО - Потпредсједник СДА Денис Звиздић није се појавио на данашњој сједници страначког Колегија на којој ће једна од тема бити и његов сукоб са предсједником те партије Бакиром Изетбеговићем, јављају федерални медији.

Ово је прва сједница  Колегија након одржаних локалних избора у Босни и Херцеговини на којима је СДА изгубила власт у већим бх. градовима, те доживјела велики пораз у Кантону Сарајево након чега су поједини чланови Кантоналног одобра СДА Сарајево поднијели оставке.

Сједница се одржава након бурних расправа између потпредсједника странке Дениса Звиздића и предсједника странке Бакира Изетбеговића те његове супруге Себије.

Звиздић је затражио оставку цијелог Кантоналног одбора СДА и реконструкцију странке казавши како су лоша кадровска рјешења довела до хаотичног стања те да странка треба преузети одговорност, али и понудити извињење грађанима.

Звиздићев ултиматум за промјене у КО СДА је само посљедња карика у ланцу немилих догађаја за ову странку - од одласка Аљоше Чампаре, преко пада у популарности у цијелој БиХ, посебно у Сарајеву до пада Владе Кантона Сарајево.

Након сједнице се очекује обраћање врха СДА јавности са закључцима.

Независне новине