ПОЛИТИЧКИ ПОРАЗ, НЕ СМИЈЕ БИТИ РАЗЛОГ ЗА ОБРАЧУН СА ГРАЂАНИМА :: Semberija INFO ::

 

ПОЛИТИЧКИ ПОРАЗ, НЕ СМИЈЕ БИТИ РАЗЛОГ ЗА ОБРАЧУН СА ГРАЂАНИМА


Foto: RTRS
Посланик ПДП-а, у Народној скупштини Републике Српске, Миленко Вићановић оштро се противи намјери Владе Републике Српске, која је за данашњу сједницу, као 15. тачку дневног реда припремила: „Разматрање Приједлога одлуке о стављању ван снаге Одлуке о преносу акција Републике Српске у АД „Град“ Бијељина на Град Бијељину број 04/1-012-2-2418/20 („Службени гласник Републике Српске“, број 91/20).

Народни посланик Миленко Вићановић подсјећа јавност, да је Одлуком Владе Републике Српске, прије само два мјесеца,25.9.2020.године,  пренесена надлежност о власништву капитала, са Владе Републике Српске на Град Бијељину.

Опште је познато, да је пренос власништва капитала био и један од тачака коалиционог споразума између СНСД-а и бившег Градоначелника Миће Мићића, за протекле локалне изборе, те позвао и остале Народне посланике у Скупштини Републике Српске, а који представљају грађане Бијељине и које је бирао народ  Семберије, да се изјасне по овом питању и да стану у заштиту интереса грађана Бијељине и Семберије.

Позивам Недељка Ћорића, Милицу Ловрић, Mилутина Тасовца, Милана Дакића, Томицу Стојановића, Дарка Митрића и Дику Цвијетиновића, да јавно изнесу свој став о овој намјери Владе Републике Српске, те их позивам на одговоран однос према интересима грађана Бијељине и Семберије, те да искажу јединствен став и успротиве се  оваквој Одлуци Владе Републике Српске.

Миленко Вићановић, поставља питање поменутим посланицима: „ Да ли нас је народ Семберије изгласао да радимо у његовом интересу или интересу поjединаца или уско политичких интереса појединаца? Да ли су погрешне политичке процјене, лош изборни резултат, те фрустрација и револт једног човјека, разлог кажњавања свих грађана Бијељине и Семберије? Да ли постоји негдје неки Град који не управља својим градским грађевинским земљиштем и градским тржницама и пијацама, него то у његово име ради Влада?“

Вићановић поставља питање Влади Републике Српске, да ли је Бијељина саставни дио Републике Српске и зашто, ако грађани Бијељине имају свој политички став, треба да буду кажњени!? Политички пораз не смије бити разлог за обрачун са грађанима.

Право сваког грађанина је да бира и да буде биран, али нико нема право да се преко институција власти обрачунава са политичким неистомишљеницима, те да кажњава један град и његове грађане. Да ли сада на ред долази одустајање и од осталих тачака из предизборног коалиционог споразума!? Да ли ће Семберци остати и без ауто-пута, изградње система за заштиту од поплава, аутобуске станице, спортске дворане и осталих фамозно најављиваних пројеката, а који треба да олакшају живот и функционисање Града и грађана Семберије?

То не смије да се деси и зато „позивам Народне посланике из Бијељине, да заједно станемо на страну народа Семберије који нас је бирао, у чије име наступамо и за чије интересе смо дужни да радимо“.