Зељковић: Избјегавати ризичне контакте и штитити се од корона вируса :: Semberija INFO ::

 

Зељковић: Избјегавати ризичне контакте и штитити се од корона вируса


Иако Српска у протеклих седам дана биљежи блажи пад укупног броја новообољелих, те оних који морају на лијечење, грађани и даље треба да смање контакт са вирусом, те поштују превентивне мјере. 
 
Бранислав Зељковић, директор Института за јавно здравство РС, каже да ће епидемиолошке мјере бити кориговане у оним срединама гдје то буде потребно, а нарочито тамо гдје ове мјере нису биле поштоване у протеклом периоду. 
 
– Припремиће приједологе и према Стручнооперативном тиму Министарству здравља и социјалне заштите РС, за евентуелне корекције постојећих или увођење нових мјера. Приједлоге ће разматрати Републички штаб за ванредне ситуације, како би мјере биле прилагођене локалним заједницама, али и ситуацији на републичком нивоу – истиче Зељковић.
 
Према његовим ријечима, у наредном периоду очекују се резултати мјера које су примијењене у претходном периоду.
 
– Чекамо и реакцију локалних заједница, када је ријеч о примјени постојећих и евентуелној корекцији мјера које су они увели у протеклом периоду – каже Зељковић.
 
Додаје да је у наредном периоду значајно испратити сезону грипа, али и саму епидемиолошку ситуацију у предшколским установама, те школама, када се ученици врате у клупе.