ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА


Возите безбједно и у зимским условима
 
Полицијска управа  Бијељина, подсјећа све возаче, учеснике у саобраћају да у периоду од 15. новембра текуће до 15. априла наредне године, без обзира на временске услове, сва моторна возила морају имати одговарајућу зимску опрему и морају је користити  без обзира на временске услове.
 
У наредном периоду припадници Управе, вршиће појачану контролу возача у погледу кориштења и посједовања зимске опреме.
 
Да подсјетимо возаче, под зимском опремом за путничке аутомобиле, подразумијевају се, зимски пнеуматици са дубином газећег слоја пнеуматика од минимум четири милиметра или љетњи профил пнеуматика са истом дубином, али возачи морају да посједују и ланце за снијег, погодне за постављање на погонске точкове. Док за теретна возила поред наведеног потребно је посједовати лопату и врећу пјеска од 25 до 50 килограма.
 
Напомињемо, да непрописно растојање у колској вожњи чест је узрок саобраћајних незгода у зимским условима, из којих разлога је потребно да возачи држе веће растојање.
 
Полицијска управа Бијељина, апелује возачима  да у зимским условима саобраћаја прилагоде брзину кретања стању пута, с обзиром да зауставни пут возила у таквим околностима може бити два пута већи у односу  на зауставни пут на сувом коловозу.

Припремите свој аутомобил за зиму и возите опрезно'', упозоравају из полиције.