ОШТЕТИО БУЏЕТ РС ЗА 3,5 МИЛИОНА МАРАКА Како је директор из Дервенте “хватао кривине” :: Semberija INFO ::

 

ОШТЕТИО БУЏЕТ РС ЗА 3,5 МИЛИОНА МАРАКА Како је директор из Дервенте “хватао кривине”


Полиција у Добоју поднијела је кривичну пријаву против генералног директора фирме “Унис“ из Дервенте Милета Георгиевског, због сумње да је оштетио буџет Републике Српске и ванбуџетске фондове за 3.574.617,39 КМ.
Из полиције су навели да постоји сумња да је Георгиевски од почетка јануара 2014. до краја децембра 2015. прекршило закон и правила пословања у односу на располагање, кориштење и управљање имовином, те избјегао пословање преко блокираних жиро-рачуна по рјешењима Пореске управе РС о принудној наплати.

Он је усмјеравао уплате готовог новца на благајну, те одобрио њихово кориштење у друге сврхе, а не за плаћање приоритетних пореских обавеза, саопштено је из Полицијске управе Добој уз навођење иницијала пријављеног.
Такође, за исплаћене нето плате у току 2014. и 2015. године, избјегао је да пријави пореске обавезе и плаћање преко блокираних жиро-рачуна, те је одређена плаћања вршио путем уговора о асигнацији с другим привредним друштвима.

Наведеним радњама он је, наводе у полицији, проузроковао неспособност предузећа да правовремено плаћа доспјеле пореске обавезе.

СрпскаИнфо