Руси тестирају и трећу вакцину - против короне и грипа :: Semberija INFO ::

 

Руси тестирају и трећу вакцину - против короне и грипа


МОСКВА- Русија има и трећу вакцину против вируса корона, овај пут ради се о заједничкој вакцини против короне и грипа, чије тестирање је почело на животињама.

У прес-служби агенције за фитосанитарни надзор "Роспотребнадзор" потврдили су да државни научни центар "Вектор" већ тестира ову вакцину на лабораторијским животињама.


Раније је директор центра "Вектор" Ринат Максјутов саопштио да Центар ради на вакцини која штити и од короне и од грипа, наводи "Спутњик".

Научници са Ливерпулског универзитета открили су раније да се код људи који имају грип, а затим се заразе и вирусом корона, за неколико пута повећава ризик од смртних исхода.

"У центру тренутно радимо на прављењу јединствене вакцине против вируса корона и сезонског грипа", истакао је Максјутов на сједници дискусионог клуба "Валдај".

Он је навео да је "Валадај" открио више од 80 мутација вируса корона. Међутим, оне не утичу на ефикасност већ направљене вакцине против короне "Епивакорона", која се већ тестира на људима.

Ускоро се очекује и редовна употреба "Спутњика пет", прве регистроване вакцине против вируса корона која се тестира на дестинама хиљада добровољних прималаца.

Срна / Глас Српске