БРНАБИЋ: НОВА ВЛАДА СРБИЈЕ НАСТАВИЋЕ СА ПОДРШКОМ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ :: Semberija INFO ::

 

БРНАБИЋ: НОВА ВЛАДА СРБИЈЕ НАСТАВИЋЕ СА ПОДРШКОМ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ


Foto: Tanjug
Премијер Србије Ана Брнабић поручила је да ће будућа Влада Србије, која ће ускоро бити формирана, наставити да ради на економској, политичкој и свакој другој подршци Републици Српској и српском народу, поштујући територијални интегритет и суверенитет БиХ.

- Желим вам сву срећу, рачунајте на даљу подршку Владе Србије. То се неће промијенити без обзира на то што ће се неки људи свакако овдје мијењати. То су наше посебне, паралелне везе, то је нешто што Србија дугује Републици Српској и нашем народу са оне стране Дрине и што се у будућности никако неће меијњати - изјавила је Брнабићева другог дана манифестације "Дани Републике Српске у Србији".

Брнабићева очекује да прва посјета новог премијера Србије буде управо посјета Бањалуци.

У другој од шест колажних ТВ емисија, у виду којих се овогодишња манифестација одвија због вируса корона, емитује се на РТРС-у, РТС-у и још 40 локалних ТВ станица у Србији, Брнабићева је поручила да се радује свим будућим данима које ће Срби са обје стране Дрине обиљежавати заједно.

- Током мандата ове владе трудили смо се да одржимо континуитет који је поставио Александар Вучић још као предсједник Владе 2014. године - сарадње посебних, паралелних веза са Републиком Српском и нашим народом у Републици Српској и БиХ - рекла је Брнабићева.

Она је указала да је Србија настојала да упућује и финансијску помоћ и подршку у виду нових инвестиција, као и да још нешто додатно уради са руководством Републике Српске, које је и само много учинило за побољшање квалитета живота у Републици Српској.

Брнабићева је прецизирала да је од 2014. године Србија упутила помоћ у вриједности већој од 61 милион евра за разне пројекте у Републици Српској.

- Мени је од пројеката посебно важно 500 дигиталних учионица, нешто на чему још радимо и што нам остаје да завршимо у блиској будућности, а онда и да наставимо тај пројекат - рекла је Брнабићева.

Она је указала да је то важан пројекат јер показује да Србија и Република Српска прате трендове у свијету и да по много чему могу да буду испред многих земаља ЕУ, а ријеч је о пројекту за младе, који су будућност Србије, Републике Српске и цјелокупног српског народа.

(СРНА)