ТРАМП ПРВИ ПУТ У ЈАВНОСТИ НАКОН ПОВРАТКА ИЗ БОЛНИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ТРАМП ПРВИ ПУТ У ЈАВНОСТИ НАКОН ПОВРАТКА ИЗ БОЛНИЦЕ


Foto: Reuters / Tom Brenner
Амерички предсједник Доналд Трамп појавио се први пут у јавности од повратка у Бијелу кућу, након што је три дана провео у болници када је утврђено да је заражен вирусом корона.

Трамп је говорио са балкона Бијеле куће на догађају названом "мирни протест за ред и закон", коме је присуствовало неколико стотина људи који су стајали на травњаку. Његов наступ види се као први корак ка наставку пуне кампање наредне седмице.

Бијела кућа није објавила резултате најновијег Трамповог теста на ковид 19 и није жељела да каже када је посљедњи пут био негативан.

Портпаролка Бијеле куће рекла је јуче да ће Трамп бити тестиран на ковид 19 и да неће излазити у јавност ако се утврди да и даље може ширити вирус.

Трамп, чија се кампања посљедњих мјесеци заснивала на реду и закону у вријеме антирасних протеста, рекао је да ће полицајци који прекораче овлаштења бити кажњени, али да се никада не смије дозволити да руља влада.

У међувремену, предсједнички кандидат демократа Џозеф Бајден поново је данас био негативан на вирус корона, саопштено је из његовог штаба, прије него што је отишао за Пенсилванију у оквиру предизборне кампање.
 
(СРНА)