КРИВОКАПИЋ: ДО 8. НОВЕМБРА НОВА ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ (ВИДЕО) :: Semberija INFO ::

 

КРИВОКАПИЋ: ДО 8. НОВЕМБРА НОВА ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ (ВИДЕО)


Foto: Luka Zeković
Лидер коалиције за "Будућност Црне Горе" и будући мандатар Здравко Кривокапић рекао је након консултација са црногорским предсједником Милом Ђукановићем да је данашњи дан побједа демократије.

​- Сви у Црној Гори треба да знају да је народна побједа доживјела формализовање. Имали смо отворен, јасан, конкретан одговор Ђукановића који је у складу са уставним овлашћењима могао да прави другу комбинаторику.Та комбинаторика у овом тренутку није била потребна. Желимо да што прије кренемо са многобројним реформама, ја се надам да ће преговори трајати не дуже од 8. новембра усагласити интересе и врло брзо понудити Скупштини приједлог нове Владе која ће имати обавезу да сагледамо интегрално читав систем државне управе и да до осмог, по дубини сагледамо мјеста која припадају државној управи - изјавио је он.

Додао је да до сада нису имали формалне контакте са националним мањинама, али да ће и то бити ријешено.

- Упутићу позиве свим странкама националних мањина. Најважније нам је да будућност Црне Горе од овог дана буде другачија - нагласио је.

Алекса Бечић, предсједник Скупштине Црне Горе, рекао је да очекује и формално достављање приједлога да Здравко Кривокапић буде мандатар.

- Очекујем и формално достављање предлога да господин Кривокапић буде постављен за мандатара нове Владе. Ја ћу као предсједник Скупштине у најкраћем могућем року организовати сједницу за избор нове Владе - навео је он.

Лидер коалиције "Црно на бијело" Дритан Абазовић истакао је да је предсједник Црне Горе прихватио реалност.


- Нема никаквих потреба за подизањем тензија. Мислим да смо у једном коректом разговору дошли до рјешења. Предсједник Црне Горе је прихватио реалност - рекао је Абазовић.

Он је додао да грађани треба да буду релаксирани.

- Кренућемо са кохабитацијом и крећемо у даљи развој. Остаје одговорност на мандатару да предложи чланове Владе. Добили смо обећање од предсједника да они неће правити опструкције, не треба нам више свађе. Ово је велики дан за Црну Гору и треба да се радујемо - навео је Абазовић.

Најдуже за мјесец дана очекујемо да чујемо састав нове Владе и експозе, закључио је он.
 
(sputniknews.com)