"БАЊА ВРУЋИЦА" НОВИ ВЛАСНИК ХОТЕЛА "БИСТРИЦА" НА ЈАХОРИНИ :: Semberija INFO ::

 

"БАЊА ВРУЋИЦА" НОВИ ВЛАСНИК ХОТЕЛА "БИСТРИЦА" НА ЈАХОРИНИ


Foto: RTRS
Куповином хотела "Бистрица" на Јахорини "Бања Врућица" први пут излази са својом понудом изван Теслића.

На тај начин услуге здравственог туризма моћи ће да развија и током зимске и љетне сезоне, као и да се додатно позиционира као један од водећих туристичких брендова, не само у Републици Српској и БиХ, него и у региону.

​За хотел Бистрица на Јахорини долазе бољи дани. Постали су дио успјешног колектива "Бање Врућице" у Теслићу. Бања се за куповину одлучила из више разлога, а један од њих је да би спасила радна мјеста, након лоше сезоне због вируса корона.

- Куповином овог хотела 50,60 радника ће моћи да ради на Јахорини и на тај начин ћемо сачувати радна мјеста, а с друге стране мислимо да је то дугорочно једна добра инвестиција - рекао је Драган Богданић,  директор ЗТЦ "Бања Врућица", Теслић.

Тако ће бања, поред већ развијеног зимског туризма, на Јахорини да развија здравствени туризма, у којем се у Теслићу већ доказала. За раднике, који су запослени у бањи нова инвестиција додатна је сигурност.

Предстојећа зимска сезона у хотелу Бистрица радиће се као и до сада а већ на прољеће предстоји реконструкција како би наредну сезону дочекали потпуно спремни за реализацију планова.

- Хотел који је поодавно изграђен и смјештајни капацитети су скромни, али ми ћемо то да унаприједимо и са потпуном реконструкцијом хотела и вјероватно надоградњом одређених простора, посебно велнеса - навео је Богданић.

Бања Врућица годинама је биљежила рекорде по броју ноћења.

То им је омогућило да се развијају и дограђују.

Тренутно највећа инвестиција у бањи је изградња болнице.

Раније су због проширења капацитета и обогаћивања понуде купили Етно-село Усора на подручју Теслића. Прошле године остварила је 240.000 ноћења, а тренутно запошљава 380 радника.
 
(РТРС)