ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ БИЈЕЉИНСКЕ БОЛНИЦЕ И ФОЧАНСКОГ ФАКУЛТЕТА – ИНВЕСТИЦИЈА У ЗНАЊЕ СЕ УВИЈЕК ИСПЛАТИ :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ БИЈЕЉИНСКЕ БОЛНИЦЕ И ФОЧАНСКОГ ФАКУЛТЕТА – ИНВЕСТИЦИЈА У ЗНАЊЕ СЕ УВИЈЕК ИСПЛАТИ


Јавна здравствена установа  Болница “Свети Врачеви” и Медицински факултет Фоча потписали су у данас 22.09.2020., у просторијама бијељинске Болнице,  Споразум о научно-стручној и пословној сарадњи. Споразум су  потписали декан фочанског Медицинског факултета проф. др Дејан Бокоњић и вршилац дужности директора Болнице “Свети Врачеви” проф. др Златко Максимовић.



– Потписаним  Споразумом бијељинска болница од данас постаје партнерска болница и  наставна база Медицинског факултета Фоча, што значи да ће студентима фочанског Медицинског факултета бити омогућено да праксу и већи дио специјализације стичу у нашој здарвственој установи.  Ми смо овим потписом преузели обавезу да  у будућности  више пажње посветимо научно-истраживачком раду. Инвестиција која се улаже у знање и науку се увијек исплати,рекао је проф. др Максимовић и најавио потписивање сличног споразума Болнице “Свети врачеви” и са Медицинским факултетом у Бањалуци.

Декан Медицинског факултета у Фочи проф. др Дејан Бокоњић рекао је након потписивања споразума да је ријеч о интензивирању сарадње са бијељинском болницом као једној од најважнијих партнерских установа у источном дијелу Републике Српске.

Он је навео да на Медицинском факултету у Фочи већ предаје неколико професора из бијељинске болнице, међу којима је и проф. Максимовић, да желе да још младих стручњака из ове установе вежу за факултет, првенствено кроз менторство, као и да обезбиједе могућност боравка већег броја студената у овој болници. Бокоњић је рекао новинарима да расте број студената, као и рејтинг Медицинског факултета у Фочи. Пописивању Уговора присуствовали су помоћници декана доцент др Ненад Лаловић и професор др Никола Стојановић, као и представници менаџмента Болнице.

​ЈЗУ Свети Врачеви