Преминуо љекар УКЦ РС Марко Пекија :: Semberija INFO ::

 

Преминуо љекар УКЦ РС Марко Пекија


БАЊАЛУКА - Након више од мјесец дана борбе са новим корона вирусом преминуо је љекар Марко Пекија (37) из Клинике за интензивну медицину за нехируршке гране Универзитетског клиничког центра Републике Српске (УКЦ РС), саопштено је из ове здравствене установе.

"Љекари, особље и сви запослени у нашој установи имали су привилегију што су познавали уваженог младог љекара, те што су имали прилику да са њим сарађују. Био је врхунски професионалац, пун етике и ентузијазма пред којим је била блистава каријера. Др Пекија је радио у Клиници интензивне медицине за нехируршке гране УКЦ РС збрињавајући најкритичније пацијенте и спашавајући бројне животе, нажалост, битку против невидљивог непријатеља није добио", наводи се у саопштењу УКЦ РС.

Др Марко Пекија рођен је 8. септембра 1983. године у Бањалуци. Медицински факултет у Бањалуци је завршио 2013. године гдје и стекао звање доктора медицине. Након завршеног факултета своју професионалну каријеру је започео у Дому здравља Приједор 8. августа 2013. године.

У Клиници интензивне медицине за нехируршке гране Универзитетског клиничког центра Републике Српске је засновао радни однос 1. марта 2019. године гдје добио специјализацију из области пулмологије у Клиници интензивне медицине за нехируршке гране УКЦ РС.

Иза себе је оставио супругу и двоје дјеце.

Комеморативна сједница поводом смрти др Марка Пекије одржаће се у сриједу, 16. септембра у 10:00 часова у Универзитетском клиничком центру Републике Српске којој ће због епидемиолошке ситуације присуствовати само породица и колеге преминулог.

Независне новине