НИКОЛА ДРЉИЋ: ЗЛАТНО ДИЈЕТЕ БИЈЕЉИНСКЕ ОДБОЈКЕ: Иза Николе је сезона из снова :: Semberija INFO ::

 

НИКОЛА ДРЉИЋ: ЗЛАТНО ДИЈЕТЕ БИЈЕЉИНСКЕ ОДБОЈКЕ: Иза Николе је сезона из снова



У сезони 2022/23. Одбојкашки клуб „Радник“ је остварио највећи успјех у клупској историји освојивши све што се у бх. границама могло освојити: Куп РС, Куп БиХ и епитет најбоље екипе Премијер лиге БиХ односно титулу првака БиХ. Важан сегмент у игри бијељинских одбојкаша ове сезоне представљао је млади Никола Дрљић. Он има 20 година, индекс факултета информационих технологија и три године сениорске одбојке иза себе.



- Одбојку сам почео тренирати 2015.  године, када су ме родитељи довели на тренинг ОК „Радник“. Те године сам се такмичио у категорији пионира гдје смо сви били нови, тек усвајајући љепоту ове игре тако да нисмо направили неки запаженији резултат. Ту сам упознао добре пријатеље за читав живот. Резултати долазе наредних сезона а врхунац смо остварили у сезони 2021/22. када смо у јуниорској конкуренцији били вицешампиони РС и бронзани у БиХ. Сигуран сам да бисмо на државном првенству освојили и сјајнију медаљу да смо били сви на окупу. Уназад четири године играм и у сениорском саставу с тим да сам временом добијао све већу минутажу. Морам се похвалити да сам прошлу сезону одиграо 23 и пропустио само један меч у Премијер лиги БиХ“, рекао је за „Семберија инфо“ Никола Дрљић.



Према статистици, Никола је током шампионске сезоне био четврти поентер Премијер лиге БиХ са 291 постигнутим поеном од чега 238 из напада. Био је и најбољи сервер лиге са 37 асова. Како сам каже, овакви резултати посљедица су рада и тренинга из ранијих година. Радио је напорно и редовно, без запостављања тренинга и уважавајући сугестије тренера и старијих саиграча. Већим дијелом досадашње каријере тренери су му повјеравали позицију коректора у екипи да би га Владимир Шаренац прошле сезоне поставио на мјесто примача које му, по властитом признању али и по клупској статистици, више одговара. У финалној утакмици Купа Републике Српске коју су Бијељинци у Бањалуци играли против ОК „Борац“, поред освојене титуле Никола је проглашен за најбољег играча финалног меча.

 

- У септембру играмо прво претколо ЦЕВ Лиге шампиона. Екипа је углавном остала на окупу, биће још неко појачање, чекамо и новог тренера и мислим да ћемо бити спремни за наступ у Европи. Волио бих да можемо наступити у нашем граду пред нашом публиком али је то због неких техничких услова још увијек упитно. Мени ће читавог живота остати у сјећању завршне утакмице плеј офа које смо играли у дворани Гимназије. Никад до тад нисам доживио како је то кад имам саиграча пар метара од себе, видим га да ми нешто говори али га од силне буке навијања ништа не чујем. Феноменална је наша публика и баш бих волио када бисмо могли пред њима играти европске дуеле“, изјавио је Никола уз опаску да је Лига шампиона мјесто гдје се такмиче најбоље екипе Старог континента, да ће бити тешко али да ОК „Радник“ никоме на мегдан неће изаћи са бијелом заставом.



За крај разговора Никола нам је открио рецепт за успјехе које је ОК „Радник“ остварио прошле сезоне. Рецепт је врло једноставан и садржи три састојка – редовни, квалитетни, јаки тренинзи, затим добар тренер и на крају одлична атмосфера у екипи. Припреме за нову сезону почињу у августу а за посвећене спортисте попут младог одбојкаша ни љетни период одмора не протиче без тренинга. Јер, у новој сезони треба бити још бољи, још снажнији, још бржи.

Признање од стручног жирија



У оквиру манифестације „Избор најбољег спортисте Града Бијељина за 2022. годину“ које су организовале наше новине, стручни жири је на основу спортских резултата из прошле године Николу Дрљића прогласио трећим у сениорској конкуренцији, иза Давора Арнаутовића (КМФ „Радник“) и Луке Јовановића (КК „Будућност“).
- Иако двадесетогодишњак, Никола Дрљић је један од бољих нападача у тиму ОК „Радник“. По свим параметрима спада у ред најкориснијих одбојкаша комплетне Премијер лиге БиХ“, стајало је у образложењу стручног жирија.

Милићевић:Никола је најбољи млади одбојкаш у БиХ



- Никола је дијете ОК „Радник“. Сматрам га најталентованијим одбојкашем у РС и БиХ. Он је примјер како један спортиста треба да се развија и како један играч из године у годину стасава у врхунског одбојкаша. Прошле сезоне је био један од носилаца наше игре и један од најзаслужнијих за освајање сва три пехара. У наредној сезони очекујем од њега да буде носилац Радникове игре и да се у пуном капацитету покаже и на међународној сцени. На њему је да настави радити и не сумњам да ће постићи још боље резултате у будућности“, изјавио је за „Семберија инфо'' Владимир Милићевић, који је играо, али и тренирао Николу Дрљића.


Семберске новине - Семберија инфо