ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ПОСЛОДАВЦИ СИСТЕМАТСКЕ ПРЕГЛЕДЕ СВОЈИХ ЗАПОСЛЕНИХ МОГУ ОБАВЉАТИ У ДОМУ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ПОСЛОДАВЦИ СИСТЕМАТСКЕ ПРЕГЛЕДЕ СВОЈИХ ЗАПОСЛЕНИХ МОГУ ОБАВЉАТИ У ДОМУ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА


Према  актуелном Закону о здравственој заштити, домови здравља могу радити систематске периодичне прегледе радника који су запослени на радним мјестима на којима нису присутни професионални ризици, казала је за „Семберија инфо“ др Бојана Палексић Докић, начелница Службе породичне медицине.
 
-Све фирме, као и сви заинтересовани послодавци систематске прегледе својих запослених могу обављати у Дому здравља Бијељина. Иначе, сви љекарски прегледи, осим оних гдје је присутан професионални ризик могу се обавити у Дому здравља. Систематски прегледи зависе од тога које услуге послодавац  договори са Домом здравља, ми можемо урадити услуге општег прегледа, радиолошку дијагностику, као и преглед гинеколога, али и лабораторијску дијагностку“, појаснила је др Палексић Докић.
 
Такође, она је додала да ће Дом здравља Бијељина изаћи у сусрет будућим студентима, што се тиче цијене љекарских увјерења потребних за упис на жељени факултет, те да није потребно заказивати термин прегледа. Довољно је само јавити се на рецепцију да би били упућени гдје треба да оду.
 
-Цијене љекарских увјерења за упис на факултет коштају само 20 конвертибилних марака, што је веома повољно и одговара студентском буџету. Што се тиче самог прегледа за љекарска увјерења за студенте ту спада преглед опште способности који зависно од факултета захтјева и општи преглед, а некада и психолошку процјену“, закључила је за портал ,,Семберија инфо’’ начелница Службе породичне медицине Дома здравља Бијељина.
 
(Семберија инфо)