Дјед Мраз дијелио пакетиће испред "Филма" :: Semberija INFO ::

 

Дјед Мраз дијелио пакетиће испред "Филма"


-,,Хо-хо-хо, приђите дјецо, пакетиће имам за вас", одјекивало је око 11 часова 31. децембра Нушићевом улицом. 
Испред кафића ,,Филм", дједица обучен у црвено одијело, поред ког је била гомила новогодишњих пакетића, позивао је најмлађе Бијељинце. Призор је то који је измамио осмијех на лице сваком проилазника, а, наравно,  посебно велика радост је то била за дјецу.
 
Дјед Мраз ког дјеца широм свијета жељно ишчекују, у овај зимски дан у ком испраћамо стару годину, стигао је и у Бијељину. Наиме, ријеч је о хуманитарној акцији наших суграђана који су бијељинске адресе замијенили адресом у некој од западноевропских земаља,

-Пакетиће које смо припремили, а има их 100, дијелимо дјеци не правећи никакву разлику међу њима, јер свако дијете треба да осјети радост даривања. Свима желим да здраво расту и развијају се пуним потенцијалом, каже Горан Рамић, један од организатора акције.
 
Акција подјеле пакетића организована је у кафићу ,,Филм" у који, увијек кад дођу у завичај, радо свраћају Бијељинци који данас живе у дијаспори. 



-Посебна захвала свима који су учествовали у реализацији ове идеје. Заиста је ово једна хвале вриједна акција којом потврђују да доброта не познаје границе, те да они који живе и раде и иностранству нису заборавили свој завичај, истакао је власник кафића ,,Филм", публициста и новинар Јусуф Трбић.

М.Решидовић